مهاجرت به ترکیه

 

مهاجرت به ترکیه فرصتی مناسب برای گرفتن اقامت و تابعیت می باشد و سالانه افراد زیادی تمایل به مهاجرت به ترکیه را دارند. روند مهاجرت به ترکیه همچنان متنوع و با الگوهای جهانی کار، تحصیل، سرمایه گذاری و ازدواج و پناهندگی صورت می گیرد. اشخاص متقاضی از ایران، ارمنستان، گرجستان و آذربایجان بیش ترین میزان مهاجران را در این کشور تشکیل می دهند. آمار بیکاری در سال 2021 در ترکیه حدود 15.1% گزارش شده اما کسانی که به زبان ترکی استانبولی آشنایی دارند می توانند نسبتا راحت تر شغل مورد نظر خود را پیدا کنند. در مقاله پیش رو که توسط موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تهیه شده٬ اطلاعاتی در خصوص مهاجرت به کشور ترکیه در سال 2021 ارائه شده است.

ترکیه یکی از کشورهای توریستی و در عین حال پرجاذبه می باشد که هر ساله افراد زیادی با هدف تحصیل و همچنین کار اقدام به مهاجرت به ترکیه می کنند. ترکیه کشوری کوهستانی است که در جنوب شرقی اروپا و جنوب غربی آسیا واقع شده است که این کشور توانسته دو قاره آسیا و اروپا را به هم متصل نماید. از جمله کشورهای همسایه ترکیه می توان به ایران، بلغارستان، گرجستان، سوریه، یونان، ارمنستان، عراق اشاره نمود. اقتصاد در ترکیه بر پایه تجارت از طریق دریا و کشتیرانی می باشد که از عوامل تاثیر گذار در رونق این کشور محسوب می گردد.

 

شرایط مهاجرت به ترکیه


مهاجرت به ترکیه و انواع روش های اخذ اقامت و تابعیت ترکیه در این مقاله مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد. سوالاتی که ذهن متقاضیان مهاجرت به ترکیه را درگیر خود می کند اعم از این است که چه روش هایی برای مهاجرت به ترکیه وجود دارد؟ چه میزان سرمایه برای اخذ اقامت ترکیه مورد نیاز است؟ شرایط اخذ اقامت و تابعیت ترکیه به چه صورت است؟ تمامی این سوالات و سایر جنبه های اصلی اخذ اقامت ترکیه در این مقاله به صورت دقیق پاسخ داده می شود. یکی از نکات حائز اهمیت قبل از اقدام به مهاجرت بررسی شرایط نظام اقتصادی و سیاسی، تحلیل سیستم آموزشی و شرایط کاری کشور مقصد می باشد.

 

ترکیه کشوری است که موقعیت جغرافیایی منحصر به فردی دارد چرا که بخشی از آن در آسیا و بخشی دیگر در قاره اروپا قرار دارد و در طول تاریخ همواره به عنوان یک پل ارتباطی بین دو قاره اروپا و آسیا عمل کرده است. ترکیه از نظر قلمرو و مساحت در بین کشورهای بزرگ منطقه قرار دارد. این کشور از شمال با دریای سیاه، در شمال شرقی با جورجیا و ارمنستان،‌ از شرق با جمهوری آذربایجان و ایران، از جنوب شرقی با عراق و سوریه،‌ در جنوب غربی و غرب با دریای مدیترانه و در شمال توسط یونان و بلغارستان محدود می شود. آنکارا پایتخت ترکیه است در حالی که بزرگترین شهر و بندر آن استانبول است.

ترکیه در حال حاضر میزبان بیشترین جمعیت مهاجر است. تعداد مهاجران و پناهندگان ساکن ترکیه اکنون ۳.۹ میلیون نفر است که بیش از ۹۰ درصد آن ها سوری هستند و به دنبال درگیری های مداوم در سوریه به ترکیه مهاجرت نموده اند. از طرف دیگر وجود دانشگاه های معتبر بسیاری در ترکیه باعث شده است متقاضیان مهاجرت به ترکیه برای تحصیل نیز نرخ بالایی را به خود اختصاص دهند.

 

شرایط اخذ ویزای کشور ترکیه


گذرنامه معتبر با حداقل اعتبار 90 روزه از جمله موارد حائز اهمیت در خصوص مهاجرت به ترکیه می باشد. چنانچه 6 ماه از به پایان رسیدن انقضای گذرنامه متقاضی باقی مانده باشد، بایستی قبل از اقدام به اخذ ویزای ترکیه و مهاجرت به ترکیه جهت تمدید گذرنامه خود اقدام کنند. ویزای کشور ترکیه ارتباط مستقیمی با کشو مبدا دارد.

کشورهایی که موافقت نامه ای مشمول بر اخذ ویزا امضا کرده باشند، اجازه سفر به کشور ترکیه را برای مدت 3 ماه و بدون احتیاج و نیاز به ویزای ترکیه دارند. اتباع کشورهایی که موافقت نامه اخذ ویزا را دریافت نکرده اند، ملزم می باشند که برای ورود به ترکیه و دریافت ویزا، هزینه بابت اخذ ویزا پرداخت کنند. هزینه های مربوط به اخذ ویزا در وب سایت سفارت خانه ترکیه قید شده است. مدت زمان اعتبار ویزای ترکیه بسته به طرق مهاجرتی به این کشور دارد که با توجه به درخواست پردازش ویزا نیز متفاوت است. در سال 2021 مجوز اقامت اشخاص در ترکیه به طور میانگین 3 ماه، 6 ماه الی 5 سال است که ارتباط مستقیمی با نوع طرق مهاجرت به این کشور دارد.

 

مهاجرت به ترکیه از طریق کار


یکی از بهترین روش های دریافت اقامت ترکیه، کار در این کشور است. متقاضیان مهاجرت به ترکیه از طریق کار در ابتدا باید بدانند با توجه به اینکه زبان رسمی مردم ترکیه، ترکی استانبولی می باشد تسلط به زبان ترکی استانبولی از جمله پیش نیازهای اصلی برای استخدام توسط کارفرمایان ترک می باشد. کلیه متقاضیان کار در ترکیه نیاز به دریافت مجوز کاری از وزارت کار و رفاه اجتماعی (MLSS) این کشور دارند. البته شایان ذکر است در اولین مرحله شخص متقاضی باید مراحل جستجوی شغل و مصاحبه را با موفقیت گذرانده و با یک کارفرمای ترک به توافق رسیده باشد. همزمان با دریافت مجوز کاری شخص، مدارک از سوی کارفرما نیز باید به اداره کار تحویل گردد. در این حالت ابتدا به فرد اقامت یک ساله اعطا می گردد که در صورت تمدید قرارداد کاری توسط کارفرما، مدت اقامت نیز تمدید می گردد.

 کلیه دانشجویان در حال تحصیل نیز تنها با ارائه مجوز کاری مجاز به کار پاره وقت در این کشور هستند. جالب است بدانید نرخ بیکاری کشور ترکیه در حدود ۱۱ درصد است و این عدد در مقایسه با کشورهایی مثل آلمان و اتریش که زیر 5 درصد آمار بیکاری دارند نشان از وضعیت نامساعد اشتغال در این کشور دارد. به همین دلیل به دانشجویان مقطع لیسانس در کشور ترکیه مجوز کاری اعطا نمی گردد و تنها دانشجویان مقطع فوق لیسانس و دکتری حق انجام کار پاره وقت را دارند. در نمودار زیر نیز می توانید روند تغییرات نرخ بیکاری در ترکیه در سال های اخیر را مشاهده نمایید.

 

مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل

 

تحصیل در ترکیه از سطح مدارس شروع می شود و تا مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکتری ادامه دارد. تحصیل در مدارس ترکیه به زبان ترکی استانبولی است. سن تحصیل در مدارس ترکیه از ۷ سالگی شروع می شود و تا ۱۸ سالگی ادامه دارد. در کلیه مدارس دولتی کشور ترکیه تحصیل به صورت رایگان است. تحصیل در دانشگاه های ترکیه به زبان های ترکی و انگلیسی امکان پذیر است. کسانی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های دولتی این کشور را دارند باید به زبان ترکی تحصیل کنند اما در دانشگاه های خصوصی امکان تحصیل به زبان انگلیسی نیز وجود دارد.

 متقاضیان مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل باید در اولین مرحله نسبت به اخذ پذیرش از یکی از دانشگاه های این کشور اقدام نمایند. افرادی که قصد ورود به دانشگاه های ترک زبان را دارند، باید مدرکی مبنی بر گذراندن آزمون Yos ارائه نمایند. این مدرک برای دانشگاه هایی که به زبان انگلیسی فعالیت دارند Sat نام دارد. امکان دریافت بورس تحصیلی نیز در ترکیه وجود دارد که با توجه به رزومه تحصیلی فرد قابل اعطا می باشد. میانگین نمرات مقاطع تحصیلی قبلی و تسلط به زبان ترکی از موارد مهم در اخذ بورس تحصیلی به حساب می آیند.

 

مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری


سرمایه گذاری در ترکیه یکی از راه های مهاجرت به این کشور می باشد. سیاست های کشور ترکیه در جهت جذب سرمایه گذاران خارجی بنا شده است. به صورتی که سرمایه گذاران علاوه بر اخذ اقامت این کشور می توانند به سود قابل توجهی نیز دست یابند. یکی از راه های مهاجرت به ترکیه سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت است. در این روش نیاز است که فرد متقاضی طی استخدام ۵ نفر نیروی ترک، بیمه و مالیات آن ها را به دولت بپردازد. از این طریق پس از ۵ سال شخص می تواند اقامت دائم کشور ترکیه را دریافت کند.

خرید ملک در ترکیه نیز یکی دیگر از روش های اخذ اقامت و تابعیت ترکیه می باشد. این شیوه علاوه بر سود حاصل از سرمایه گذاری شما را به سمت اخذ اقامت دائم و حتی تابعیت نیز سوق خواهد داد. برای اینکه از طریق خرید ملک موفق به اخذ پاسپورت ترکیه شوید، باید ارزش ملک خریداری شده حداقل معادل ۲۵۰ هزار دلار آمریکا باشد. پس از خرید ملک به ارزش 250 هزار دلار طی 70 روز پاسپورت ترکیه را کسب می کنید. البته ملک خریداری شده به مدت 3 سال نباید فروخته شود.

در صورتی که ملکی با ارزش کمتر خریداری کنید اقامت 3 ساله ترکیه به شما اعطا می شود که قابل تمدید است. حداقل مبلغ برای خرید آپارتمان در ترکیه جهت اخذ اقامت 60 هزار دلار آمریکا می باشد. این اقامت از نوع توریستی می باشد، بنابراین شما اجازه کار در ترکیه نخواهید داشت. البته در صورتی که بتوانید پیشنهاد کار مناسب بگیرید امکان دریافت مجوز کار وجود دارد.